ВЕЧНА СЛАВА НА 8-ТЕ БРАНИТЕЛИ, ВЕЈЦЕ (28.04.2001)

Роберт Петковски (27) Скопје,
Бобан Трајковски (28) Куманово,
Игор Костески (26) Скопје,
Миле Јаневски (30) Македонска Каменица,
Марјан Божиновски (27) Битола,
Илче Стојановски (24) Битола,
Кире Костадиновски (24) Битола и
Бошко Најдовски (24) Битола.

Осумтемина бранители, во војната од 2001 година, заедно со уште шестмина кои преживеаа, беа нападнати од заседа движејќи се меѓу тетовските села Селце и Вејце.
Нивните тела беа масакрирани и запалени на планинскиот пат од страна на терористите на ОНА и УЧК.

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ НИКОГАШ,
СЛАВА ИМ НА МАКЕДОНСКИТЕ СИНОВИ !