КОНЦЕПТ СЕВЕРЏАНИЈА

Многумина ќе се налутат, некои ќе престанат да читаат бесни, а едни пак ќе се прават дека не разбрале!
Зошто после толку многу години не сакаме да видиме ДВА КОНЦЕПТИ на БАЛКАНОТ како дежурна НЕВРАЛГИЧНА ГЕОПОЛИТИЧКА ТЕРИТОРИЈА, важна во идно време, блиско време.
Бадијала се големите евроазиски по територија прегрупирања и сериозни геополитички промени, доколу кључалката, бравата на малата европска врата не ја контролираат – бравата, кључот на Балканот е МАКЕДОНИЈА, без тој кључ нема спајање по копно на Блискиот исток (идниот голем економски центар). Бадијала е силна Турција и веднаш позади неа ИРАН, ако мораат со Јунистанци или со Руси да се договараат за економски на Европа да и припарат, ако Македонија како брава ја закључат, ако мораат баеги широки кругови да прават. На 255 милијади долари ИЗВОЗ од ТУРЦИЈА широко му се наудат ТАТАРСТАН, како држава со Миљон концескии, но ТАТАРСТАН како од времето на СССР брзо, брзо ќе си го наде своето место како и секогаш со задоцнување и промена на позиции ! Туркоцентричната геополитичка стратегија, Македонија не ја есапи за држава, а од ИСТАНБУЛ па се до ВИЕНА како и во отоманско време статегијата е, глумејќи некаво суверенистичко пријателство помеѓу Вучиќ и Ердо, се чека моментот за уништување на Србија. Така да голема лага е дека Турција како непријател на Грција е наш Македонски пријател, тоа се гупостите на Грујо и Хорге, Црна Гуја и Болдрик !
Неолибералите долго време немаа позиција за бравава на МАЛАТА ЕВРОПСКА ВРАТА, постои еден стар, Австро Унгарски/Германски проект во кој Македонија не постои, поделена е помеѓу двете држави кои тие Централно европските политики ги створија – поделени помеѓу Бугарија и Албанија ! Тој условно кажан Германски концепт на Балканот има противник, но за да го разберете противникот Ве предупредувам не брзајте со закључоци / повраќање /. Прво и основно Ванчо Михајлов е БУГАРСКИ АГИТАТОР, ПЛАТЕНИК, убиец на се што е МАКЕДОНСКО и висок КОДОШ на АНГЛИЧАНИТЕ како ВЛАВ од ШТИП!
Тој е единствениот чоек од овие простори кој имал состанок со Хитлер повеќе од 2 часа, на само. Можете да проверите во МЕМОАРИТЕ на ВИКТОР ШЕЛЕМБЕРТ шефот на кабинет на ХИТЛЕР, кој состанокот го опишува. Како Англиски кодош е, не се секирајте кај Хитлера, а неговото ВЛАШКО потекло се наѕира и во разговорите со АНТЕ ПАВЕЛИЌ како негов советник, кога му инсистира да направи логори за СРБИТЕ!
1944 со авион на англискиот генерал Монтгомери од Африка слетува во Скопје. Денешен Аеродром е тогашен скопски аеродром, некој нека му каже на ЗАЈЕБ АЈРО, АЈРО, тој сељобер не чита, му раскажуваат, БЦ технологија! На состанок со Михајло Апсостолски во Скопје, Ванчо нуди помош од Черчил као за независна Македонија помеѓу АНГЛИСКАТА интересна зона ГРЦИЈА и СОВЕТСКАТА ЈУГОСЛАВИЈА, две години претходно на Јалта потпишно, но Черчил за да направи измама нуди Македонија да се залета и да влезе во дополнителна војна на сопствена територија. Маршалот и неговите во Македонија одбива и затоа подоцна се се случи /геноцид/ само во Беломорска Македонија.
Но предлогот на Ванчо е мотивиран, наместо АСНОМ и Македонска држава на Македонскиот народ и тогаш народностите, Ванчо дава данајски подарок за да не се случи тоа, бара причина за МАСАКАР на МАКЕДОНЦИТЕ на ЦЕЛ БАЛКАН. За наша среќа, мислам на Вардарците, преварата Англиска од Ванчо самораскажана не проаѓа па сите ние МАКЕДОНЦИТЕ, 70 години во сопствена држава суштествуваме и за ВЕК и ВЕКОВ се САМОПОТВРДИВМЕ!
Се ова е ГЕНЕЗАТА/ПОЧЕТОКОТ на проектот СЕВЕРЏАНИЈА кој сеуште ви е магла, нејасно и душмански!
Поделбата на Македонија како ГЕРМАНСКА глупост е првиот, а вториов концет е НЕОЛИБЕРАЛНИОВ кој се случува со име СЕВЕРЏАНИЈА, кој ВАНЧО МИХАЈЛОВ само го раскажа, туѓ е, сериозен е, но тој Ванчо Михајлов од секогаш раскажувал ТУЃИ геополитики како свои за да ја одржи огромната мрежа на врховисти внатре во ВМРО !

Копилињата на тие ВРХОВИСТИ, МАРШАЛОТ ги скраси во Белград на високи функции. За се ова докази имате кај мене на ѕид во стариот и последниот профил, но не читате, од мрза погинавте !
Ванчо во моментов се случува кога ГРЦИТЕ, СИНХРОНИЗИРАНО со БУГАРИТЕ и АЛБАНЦИТЕ, терминот МАКЕДОНЕЦ, МАКЕДОНСКО го ништат, а Албанците како вештачка нација азиска, само со КАТАСТАР се занимаваат.
Нема поделба, жал ми е што ЛАВРОВ тотално не информирано лупа глупост, случајно или намерно, денес за нас е небитно, ќе има ли етнобаланс со дел од Македонија во Косово, но осакатена МАКЕДОНИЈА ќе опстане како ДРЖАВА !
Грците со наш закон и наш устав ни забранија се околу АЛЕКСАНДАР и нашата генеза МАКЕДОНСКА, а после тоа одкако Грците ни дозволија да бидеме славјани, ете ги Бугарите со ВЕТО кои ултимативно бараат „ДА СЛАВЈАНИ сте ама со БУГАРСКО потекло ! Македонци сте од 1944 година,“ сетете се на посетата на Ванчо и дарот од Черчил !
Да скратам, проектот СЕВЕРЏАНИЈА во изведба на ВРХОВИСТИЧКИ КОПИЛИЊА е синхронизирана глобална акција најнов тип на МЕЛТИНГОТ во најава, но во моментов е проектот кој Ванчо го сонувал за ШВАЈЦАРИЈА на Балканите ! Затоа ме чуди и ден денес Лавров, ова ако не го знае, не е добра работата !
Зошто Ванчо ја одбрал ШВАЈЦАРИЈА за овој сон? Па затоа што е составена од делови на народи од три соседни држави. Кажав претходно Албаниците ќе се спајаат прво со Косово, а после тоа со Голема Албанија ! Она што ќе остане, а тоа е повеќе од 2/3 од денешната територија ќе биде на Ванчо ШВАЈЦАРИЈА, составена од државјани на СЕВЕРНА, а ЕТНОСОТ ќе се дефинира на следниов начин: Македонијаки (Грчко потекло), Македоноф од Бугарско потекло и Македоновиќ од Српско потекло.
Во СЕВЕРЏАНИЈА ако подетално погледнете, економските интереси на соседните држави веќе се поделени и дефинирани. Банките се ВЛАШКИ, ГРЧКИ и БУГАРСКИ, а монополите веќе од поодамна договорени.
Во таа на Ванчо Швајцарија не смее да постои МПЦ-ОА дури мислам ЦИОНИСТИВЕ и Јустинијана Прима ќе наредат да ни се подари, но условот е Македонци во никаков облик да не постојат. Ова е ВТОРИОТ КОНЦЕПТ без поделба, но е поДУШМАНСКИ, ова е конечно решение за МАКЕДОНСКОТО ПРАШАЊЕ, го викаат СЕВЕРЏАНИЈА !

03/05/2024, Поздрав, Палчо од ПУСТО ТУРСКО ! (своерачен потпис)